Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Gyümölcs étel receptek » Virágos almás pite

felvitel dátuma: 2013-02-06 09:48:39       mai nézettség: 1       nézettség: 2216
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 nagy csipet
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • 20 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj

Szóráshoz:

  • 2 ek búzadara

Tepsi kenéséhez:

  • 3 dkg margarin
  • 2 ek liszt

Kenéshez:

  • 3 ek tej

Tálaláshoz:

  • 2 ek porcukor

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Az almákat alaposan tisztítsuk és hámozzuk meg.

A reszelő nagyobb lyukán reszeljük le.

A levét csavarjuk ki, arra nem lesz szükség.

Az almát ízesítsük a cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal.

A lisztet szitáljuk egy tálba, szórjuk bele a sütőport, morzsoljuk el benne a szobahőmérsékletű margarint.

Szórjuk bele a sót, a cukrot, üssük bele a tojások sárgáját, kanalazzuk bele a tejfölt és reszeljük bele a citrom héját.

Alaposan dolgozzuk össze.

Osszuk két egyforma méretű cipóvá.

Egy 38*30 cm méretű tepsit kenjünk ki margarinnal és szórjuk meg liszttel.

Az egyik tésztát nyújtsuk a tepsi méretére, a nyújtófára feltekerve fektessük bele úgy, hogy tepsi oldalán is legyen a tésztából.

Egy villával szurkáljuk meg kicsit a tésztát.

Szórjuk meg a búzadarával.

Az almát kanalazzuk bele és a kanál domború felével szépen simítsuk el a tésztán a tölteléket.

A másik tésztát is nyújtsuk el, fektessük az almára.

A széleknél nyomkodjuk össze kicsit, majd a túlnyúló részeket egy éles késsel vágjuk le, ebből lesznek a virágok.

A hulladék tésztát gyúrjuk össze, nyújtsuk vékonyra és nagyon kicsi kiszúróval nyomjunk ki virágokat.

Rakjuk a tészta tetejére kb. olyan távolságra, amekkora szeletekre szeretnénk majd a sütit szeletelni.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

A sütőből kivéve kenjük le tejjel és takarjuk le kb. 10 percre egy konyharuhával.

Könnyebben és szebben szeletelhetjük, ha várunk, míg majdnem teljesen kihűl.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nekem ebből 24 nagyobb szelet almás lett.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.