Piskótához:
-5 tojás
-15 ek.cukor
-14 ek.liszt
-7 ek.víz
-1 vaníliás cukor
-1/2 sütőpor
-1 ek.kakaópor
Töltelékhez:
-2 csomag Aranka krémpor
-4 ek.cukor
-1/2 liter tej
-2 db.banán
Díszítéshez:
-1dl.tejszín
-pár csepp piros ételszínező
-1 db. kiwi
A tojásokat szétválasztjuk,a sárgákhoz folyamatos kavargatás mellett hozzáadjuk a vizet,a vaníliát,a cukrot,a sütőport,a lisztet és a kakaót. A fehérjékből kemény habot verünk és óvatosan hozzákavarjuk a sárgákhoz.Kb 30 perc alatt megsütjük.Amíg hűl a piskótánk,kikavarjuk a krémporokat,karikákra vágjuk a banánokat.A kihűlt piskótát három részre vágjuk,az alsó részt megkenjük a krémmel és ráhelyezzük a banánszeleteket.Még egyszer megismételjük a műveletet,ráhelyezzük a tetejét és bevonjuk a tortát a maradék krémmel.A tejszínt pár csepp ételszínezővel kemény habbá verjük,nyomózsákba tesszük és apró virágokat rajzolunk a tortára vele.A kiwit meghámozzuk,vékony csíkokra vágjuk és minden virág mellé 2-3 darabot (levelet)helyezünk.1-2 órára hűtőbe tesszüka tortát,ezutánszeletelhető.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!