Tésztához:
>50 dkg liszt
>30 dkg margarin
>2 dl tejföl
2 db tojássárgája
A lekenéshez:
> olvasztott zsír
A töltelékhez:
>virsli
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk,lekenjük olvasztott zsirral. feltekerjük.mint a bejglit. Folpackba becsomagoljuk,hütöbe tesszük,felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen. A tésztába se só se cukor nem kell. bármely modon formázhatjuk, ízlés szerint töltelékkel tölthetö. Szép leveles, porhanyós a tészta.
Téglalap alakúra vágjuk a kisodort tésztát. Fél virslit teszünk bele majd feltekerjük. A tetejét 3 helyen bevágjuk úgy hogy a virslit is egy kicsit. Felvert tojással lekenjük és sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!