Ez nagyon jól néz ki. Pussz!
1 csomag Tante Fanny friss vajas-leveles tészta 270 gr-os
5 db virsli
3 evőkanál olaj
A töltelékhez:
4 karaj nem friss kenyér
fél liter tej
2 tojás
1 kiscsokornyi apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál zsemlyemorzsa
őrölt feketebors
só
grillfűszer
1 tojás a tészta kenéséhez
A Tante Fanny friss vajas-leveles tésztát kiveszem a hűtőből.
Olyan virsliből készítem ezt a receptet, ami műanyag fóliában van.
A virslikről a fóliát eltávolítom, egy késsel a felületüket kissé bevagdosom, majd az olajon szép pirosra megsütöm őket.
A virsliket az olajból kiemelem, és az olajjal a tepsit, amiben a tésztát fogom sütni, kikenem.
A tejben beáztatott, kinyomkodott kenyeret összekeverem a tojással, a petrezselyemzölddel, sózom, borsozom, egy kevés grillfűszert keverek közé, és hogy a massza a tésztából ki ne follyon a morzsával még „ besűrítem”.
A Tante Fanny friss vajasleveles tésztát a tepsire helyezem.
A tésztára, de csakis a közepére 12 cm-es sávban a fele tölteléket ráhelyezem.
Erre jönnek kettesével a sült virslik, majd a töltelék másik felével azokat letakarom.
A tésztát óvatosan a két oldalról a töltelékre borítom, a felvert tojással a takarást jól megkenem, hogy a tészta a sülés közben szét ne nyíljon.
A tekercs két végét jój összenyomkodom.
Azután az egészet tojással alaposan megkenem.
A kenést a sütés közben még kétszer megismétlem.
Az egészet egy 180 fokos előmelegített sütöben sütöm 40 percig. Közben szép pirosra sül.
Persze könnyebb lenne a virsliket egyszerűen megfőzni, de higgyétek el a sült virslitől az íze sokkal finomabb.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!