Ha gyorsan és könnyen akarom elkészíteni akkor
1 cs Tante Fannyi Friss pizzatészta 400 g
Ha van időm akkor választhatom a munkásabb megoldást is:
40 dkg liszt
250 ml tej
só
1 evőkanál porcukor
250 ml olaj
25 g élesztő
kb. 10 db virsli
Tetejére:
1-2 db tojássárgája
10-15 dkg reszelt sajt
A Tante Fanny pizzatészta 400 g kicsomagolom és a tepsibe helyezem, majd folytatom ugyanazt a technikát, mint az alant leírtak.
Elkészítem a kovászt.
A tejet meglanygyosítom,addig egy bögrében az élesztőt a porcukorral folyósra keverem, hozzáadok 1 evőkanál langyos tejet, megszórom liszttel és letakarom konyharuhával.
Többször nézzünk rá a kovászra,nehogy kifusson.
Egy kelesztőtálba beleöntöm a lisztet,hozzáadom a kovászt, majd a sót, olajat és a tejet.
Ha kemény lenne a tészta, akkor még tejet adok hozzá.
Ha túl lágy lenne, akkor egy kis lisztet.
Miután összegyúrtam a tésztát,a tálat bezárom
( vagy lefedem konyharuhával ) és keleszteni hagyom.
Egyszer átdolgozom a tésztát ( amikor már elkezd dagadni )
A tésztát addig dagasztaom, ameddig a kétszeresére nem nő.
A gyorsabb kelesztés érdekében a sütőt kb. 30 fokra szoktam beálltani, betenni a tálat ( nyitva hagyom a sütő ajtót ) és úgy kelesztem.
Miután megkelt a tészta kiöntöm a nyújtódeszkára és téglalap alakúra kinyújtom.
Vigyázni kell, hogy ne legyen túl vékony a tészta.
Megkenem olvasztott vajjal és katchuppal.
A kinyújtott tésztát csíkokra felvágom, majd a csíkokat háromszög alakban vágom tovább.
A virslit félbevágom beleteszem a háromszög végébe és feltekerem.
Miután feltekertem beleteszem a tepsibe, lekenem tojássárgájával és megszórom sajttal.
Még finomabb a kifli, ha virslit is megszórjuk sajttal.180 fokon kb. 20-25 percig sütöm a kifliket.
Megsülés után bármilyen mártással, paradicsommal, zöldséggel tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá :)!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!