Két féle elkészítési formát írok le:
Az egyik nagyon gyorsan készíthető el, és nagyon könnyű:
1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
A másik megoldás:
Pizzatészta:
40 dkg finomliszt
1 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 tk. cukor
1 tk. só
1/2 dl olaj
1 bögre(jó másfél deci) langyos víz
10 db. virsli
szazámmag
pizzakrém (vagy mustár)
Első megoldás:
Tante Fannyi friss pizzatészta kicsomagolása és tepsibe símítása.
Második megoldás:
A tésztához meglangyosítom a tejet a cukorral, és megfuttatom benne az élesztőt.
Beleöntöm a lisztbe közben a tojást, a sót és az olajat, majd miután az élesztő is belekerül, folyamatosan adagolom hozzá a langyos vizet, míg jól gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapok.
Kidolgozom, letakarva fél órát kelesztem.
A pizzatésztát vékonyra kinyújtom, olyan szélesre vágom, hogy egy-egy virslit bele lehessen csomagolni.
Inentől kezdve kétféle képpen lehet elkészíteni.
Az első, és kicsit bonyolultabb, ha a csíkokat feltekerem, kicsit megolajozott rolóformákra, és pár perc alatt elősütöm, csak annyira, hogy a formákról lecsússzon a tészta, majd ebbe bújtatom a virsliket.
A második, és általam sokkal jobban kedvelt menet, amikor a levágott tésztacsíkot
megkenem pizzakrémmel, (lehet mustárral is)és beletekerem a virsliket.
Kettévágom a tekercseket, tetejüket megkenem tojással, megszórom szezámmaggal, és előmelegített sütöben megsütöm.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!