Jó, én is kipróbáltam! Koszonom, hogy felhívtad a figyelmemet rá! :D Legalább nem kell feltoltenem az oldalra a receptet! Habár én csináltam belole egy kis batyut és párnát is :D
A meglangyosított tejbe belerakjuk a cukrot és az élesztőt, kb. 5 perc alatt felfuttatjuk. A langyos lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztős tejet. Összegyúrjuk, és végül az olajat hozzádolgozzuk. A tésztát fél órán át kelesztjük meleg helyen.
A virsliket félbe vágjuk.
A megkelt tésztát újra átdolgozzuk, majd kb. fél cm vastagra nyújtjuk, . 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk fel. Minden virslidarabkát tésztacsíkba tekerünk, megkenjük a tejfölös tojássárgájával, és végül megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük (10-15 perc)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!