Hozzávalók:
3 db körteparadicsom
5 db salottahagyma,vagy lilahagyma,esetleg sonkahagyma
5 dkg főtt kukorica
20 dkg vörösbab főtt ( konrerv)
1 db szívsaláta, ennek hiányában jégsaláta ( semmi esetre sem más fajta saláta)
1 db kaliforniai paprika piros
3 ek olivaolaj
2 ek méz
ízlés szerint só, citrombors őrölt ( készen kapni)
4 ek fehér balzsamecet
1 limecitrom kicsavart leve
Elkészítése:
A paradicsomokat felszeleteljük tetszés szerinti darabokra,így a paprikát is,és a hagymákat is.A salátát leveleire szedjük.A kukoricát,és a babot előkészítjük,és egy tálba öntjük.Rárakjuk a hagymát,paprikát paradicsomokat,és a salátaleveleket. Jól összekeverjük egy kanállal.Az öntethez egy külön tálba elkeverjük a mézet a balzsamecettel,citromlével,sóval,borssal,és az olivaolajjal.Hideg vízzel higítunk rajta,és ha kell, igazítsunk ízlésünknek megfelelően még az ízén.A salátánkra öntjük, összekeverjük,és jól behűtve kínáljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!