3 fej friss saláta
3 fej vöröshagyma
2 db nagy sárgarépa
1 kicsi karfiol
2 db savanyított uborka
4 db savanyított gyöngyhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db friss paprika
15 dkg savanyított káposzta
2 babérlevél össze zúzva
1 csapott teáskanál majoránna
1 csapott teáskanál szárított morzsolt zöldséglevél
1 cspott evőkanál cukor
1 csapott evőkanál só,ecet ízlés szerint
1,2 liter langyos víz.
Salátát megmossuk és 2 újjnyi szeletekre vágjuk, vöröshagymát, megpucoljuk, és vékony karikára szeljük, a sárga répát, fokhagymát, és az 1 db friss paprikával is így járunk el.
A karfiolt kissé megpároljuk és ha kihült kis rózsákra szedjük szét, majd a savanyú ubit is felkarikázzuk vékonyra, és a többi hozzá valóval együtt jól átforgatjuk, végén az avízet és az ecetet hozzá adjuk jól beleforgatjuk a lébe, s állni hagyjuk 2-órát majd üvegekbe tesszük és hűtőben tároljuk.
El áll akár két hétig is.
HA marad belőle.
Jó étvágyat hozzá.
MEGJEGYZÉS:
ÉN SAJÁT SAVANYÍTOTT UBIM ÉS GYÖNGYHAGYMÁM, ILL. KÁPOSZTÁM HASZNÁLTAM HOZZÁ!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!