Vörös bársony torta
25, dkg liszt.12 dkg vaj
30 dkg cukor
2 db tojás
1 evőkanál kakaót
1 vanília
csipet só,
2,4 dl tej
2 ev folyékony, piros ételszínező
1 tk. szódabikarbóna
1 tk ecet
A lisztet, sót, és a kakaót összekeverjük. Egy tálba a vajat krémesé keverjük, ezután bele tesszük a cukrot, és a tojásokat és azzal is össze dolgozzuk,és végül a vaníliát.Egy pohárba kimérjük a tejet,és elvegyítjük benne a színezéket. Majdj a lisztet a vajas masszához keverjük,és hozzáadjuk a piros tejet és simára keverjük.Végül a szódaport az ecettel hagyjuk felfutni és a tésztához kavarjuk.
20cm tortakormába az alját béleljük ki sütőpapírral 180 fokon 40 -45 perc alatt megsütjük.
Miután kivesszük a sütőből, 10 percig hagyjuk a formába hűlni, majd óvatosan, lehúzzuk róla a papírt hagyjuk teljesen kihűlni. Ezutá fóliába csomagoljuk és 1 órára megy a hűtőbe. Ez azért, mert így megdermed és könnyebb lesz elvágni és megkenni a krémmel, mint a friss puha tésztát.
Bár milyen krémmel tölthető!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!