Főoldal » Vörös bársony torta máskép
felvitel dátuma: 2015-10-16 15:46:13
mai nézettség: 1
nézettség: 928
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
Tortalap:
300 g liszt
60 g cukrozatlan kakaópor ( én 40 g kakaót tettem )
1 kiskanál szódapor
1 csipet só
120 g vaj vagy margarin
240 g kristálycukor
4 tojás
2,5 dl tejföl
1,5 dl tej
3-4 csepp piros ételfesték
1 csomag vaníliás cukor
Vaníliás sajtkrémes bevonat:
200 g krémsajt
30 g vaj vagy margarin
2 evőkanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg porcukor
Előkészületi idő: 35 perc
Sütési idő: 60 perc
Elkészítés:
Elkészítés:
-
180 fokra melegítjük elő a sütőt. A tortalaphoz bevajazunk és belisztezünk egy 22 cm átmérőjű tortaformát. Átszitáljuk a lisztet és összekeverjük a kakaóporral, a szódaporral és a sóval. Félretesszük egy kis időre.
-
Elektromos habverővel közepes sebességgel összemixeljük a vajat és a kristálycukrot (nagyjából 5 percig). Egyenként adagoljuk bele a tojásokat. Elkeverjük benne a tejfölt, a tejet, az ételfestéket és a vaníliás cukrot. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és mixeljük pár percig. Nem szabad túlságosan sokáig kevergetni. A masszát tortaformába öntjük.
-
35-40 percig sütjük a tésztát, majd fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Kb. 10 percig a tortaformában hagyjuk hűlni. Ezt követően kivesszük a formákból és sütőrácson hűtjük tovább.
-
A bevonathoz összemixeljük a krémsajtot, a tejfölt és a vaníliás cukrot. Szép fokozatosan adagoljuk bele a porcukrot és addig keverjük, amíg teljesen sima masszát nem kapunk. A kész krémmel megtöltjük, illetve bevonjuk a tortát.
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!