1 kg vörösáfonya
30 dkg cukor
1 l víz
Lekvár
1 kg vörösáfonya
40 dkg cukor
1 dl gyümölcslé (alma, narancs stb.)
Az áfonyát tésztaszűrőben vízcsap alatt megmossuk.
A vizet a cukorral felforraljuk, beleöntjük az áfonyát, és kb. 5-10 percig főzzük. Üvegekbe rakjuk, lezárjuk és szárazdunsztba tesszük. A lekvárnál ugyanúgy járunk el csak a gyümülcslében főzzük, és pár perccel tovább.
Elméletileg nem kell hozzá tartósítószer, de én mindennek a tetejére teszek egy minimális mennyiséget, mert az én kamrám elég meleg.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!