Igen tarhonyával isteni! Koszi a receptet!
1 kg pulyka zúza
3 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 db paprika /az egyik lehet hegyes erős /
2 db paradicsom
2 dl száraz vörösbor
só
1 tk. őrölt kömény
1 kk. őrölt fekete bors
1 ek. pirospaprika
2 ek zsiradék /liba,sertés zsír/
Előkészítés: A zúzát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra , paprikákat kisebb kockákra aprítjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk és szintén felkockázzuk. Elkészítés: A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a köményt és pár percig pirítjuk. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, 8-10 percig pároljuk. Rátesszük a zúzát, sózzuk,borsozzuk és addig pároljuk míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A bort "félidőben" adjuk hozzá.
Köretnek szerintem a tarhonya a legjobb, de galuskával, főtt burgonyával is kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!