3 db. csirkemáj
10 dkg. fehér szőlő
6 szelet szendvicskenyér
só
bors
fél dl. édes vörösbor
10 dkg. vaj
A májat mossuk, lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy sütőedényben 5 dkg vajat felforrósítunk, a kenyerek mindkét oldalát megpirítjuk benne, kiszedjük.
A sütőedénybe tesszük a másik 5 dkg. vajat, majd a fűszerezett májak mindkét oldalát megsütjük, ( kb. 7 perc, a lényeg, hogy ne legyen véres leve, amikor elvágjuk! )
Amíg sül a máj, a szőlőt mossuk kettévágjuk és a magját kiszedjük.
A visszamaradt vajhoz öntjük a bort, egyszer felfőzzük, hozzáadjuk a szőlőt, ezzel is felforraljuk, majd a pirítóst a májjal megrakva, a szőlős szaftot köré öntve tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!