1 doboz (25 dkg) Életfa Élelem vöröslencse
3 gerezd fokhagyma
2 ek GM zsemlemorzsa
1 db kisebb vöröshagyma
1 db tojás
1 tkl pirospaprika
fél teáskanál római kömény
só
bors
A forgatáshoz:GM zsemlemorzsa
A sütéshez: kókuszolaj/étolaj
A vörös lencsét válogassuk ki, mossuk át, majd sós vízben főzzük puhára (kb 10 perc, a vöröslencsét nem kell előre beáztatni sem). Szűrjük le, és késes aprítógép segítségével zúzzuk apróra.Hagyjuk kihűlni majd reszeljük bele a hagymát,és a fokhagymagerezdeket is. Adjuk hozzá a tojást, sóval, borssal, pirospaprikával és egy kevés római köménnyel ízesítsük.
Nedves kézzel formáljunk belőle pogácsákat , forgassuk meg gluténmentes zsemlemorzsában, majd forró kókuszzsírban vagy étolajban süssük készre.
Kínálhatjuk krumplipürével, salátával, de főzelék feltéte is lehet.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!