Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg vaj (szobahőmérséklet)
- 15 dkg étcsoki
- 5 dkg cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 tojás
- 4 ek. tej
- csipet só
A lisztet a sütőporral egy tálba szitálom, majd jöhet bele a zabpehely.
A vajat a cukorral, pici sóval habosra kikeverem, majd jöhet bele a tojás és azzal is jól kidolgozom
Majd a vajas masszába beleöntöm a lisztes keveréket, és az apróra vágott csokit., és esetleg egy marék apróra vágott, pirított diót, jól eldolgozom, majd 30 percre a hűtőbe teszem.Így könnyeben lehet majd vele dolgozni.
Pihenés után apró golyókat formázok, amiket egy ütőpapírral kibélelt tepsibe helyezek és nedves kézzel ellapítom amennyire csak tudom.Előmelegített sütőben, 170 fokon 10 percig sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!