40 dkg zabpehely
15 dkg liszt fehér
15 dkg rétes liszt
30 dkg cukor
15 dkg kandírozott narancs
25 dkg vaj zsírszegény
4 db tojás
3 teáskanál fahéj
fél cs sütőpor
1 kávéskanál só
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
A puha vajat keverd ki jól a kétféle cukorral, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat.
Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a fahéjat, a sütőport és a sót, majd ezt a száraz keveréket forgasd a vajas-tojásos masszába. Végül add hozzá a zabot és a kis kocka kandírozott narancsot is.
A tésztából formázz lisztes kézzel diónyi golyókat. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól öt centis távolságra, mert a kekszek sütés közben tovább nőnek. Kicsit lapítsd el mindegyiket a tenyereddel vagy egy villa hátuljával, majd told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 10-12 perc alatt. Pihentesd legalább öt percig, mielőtt leszeded a sütőről, mert a kekszek melegen könnyen törnek.
Ebből a mennyiségből 55 db lett.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!