Hozzávalók: 1, 5 kg alma, 20 dkg Lira margarin, 3 fehérj adagolókanál Yummi, egy mokkáskanál só, fél pohár tejföl(375ös nek a fele) 2 db tojássárgája, 1 db egész tojás, 1 db sütőpor 1 egész citrom reszelve, héjjastól. kb 60 dk liszt. + az a lmába 2 adagolókanál Yummi
Krém: 2 db vaniliás puding, 7 dl tej, 3 adagolókanál Yummi, 2,5 dl tejszín
Piskóta: 3 db tojás + 2 fehérje(ami a tésztából kimaradt), 3 adagolókanál Yummi 4 evőkanál liszt, egy evőkanál kakaópor, 1/2 sütőpor
A margarint, Yummit, tejfölt, sót tojásokat, lisztet sütőport, margarint összegyúrjuk , majd 2 lapot nyújtunk és közé tesszük a reszelt almát citromot és a Yummit. Előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük kb 200 fokon.Ha szép rózsaszín akkor kivesszük és hűtjük. Megfőzünk 2 db vaniliáspudingot Yummival és 7 dl tejjel. kihűtjük és a tejszínből habot verünk és összekeverjük a pudinggal és a kész almás sütire kenjük.
A tojások fehérjét felverem a Yummival és belekeverem a sárgáját és a sütőporos lisztet, majd felezem és a felét nyomózsákba teszem és az almás süti méretének megfelelő tepsibe, sütőpapírra, sréan csikokat nyomok úgy, hogy közéjük majd a kakaós is beférjen. A másikfelébe belekeverem a kakaót és a sárga csikok közé nyomok barna csíkokat és előmelegítetett sütöben pár perc alatt megsütöm, majd a krém tetejére borítom, úgy hogy az alja lesz felűl.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!