A kekszes alaphoz:
50 dkg darált rizslisztes háztartási keksz
5 ek kakaópor
3 ek baracklekvár
fél fiola rum aroma
5 dkg vaj
2-3 ek porcukor
kb. 3 dl tej
A krémhez:
3 dl tej
1 csomag kókusz ízű GM pudingpor (pl Haas)
15 dkg porcukor
20 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék
A tetejére
10 dkg GM étcsokoládé/tejcsoki
1 ek étolaj
Először a krémet készítjük el. A pudingport simára keverjük a tejjel és folytonos keveréssel sűrűre főzzük.A porcukrot a vajjal habosra keverjük robotgép segítségével, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a kókuszreszeléket, ismét kihabosítjuk.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. Három részre osztjuk és 2 sütőpapír között a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtunk belőle. Az első lapot a tepsibe helyezzük, erre kenjük a krém felét, rátesszük a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedjük.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal és rákenjük a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!