Nagyon guszta holnap elis készítem az édes szájú családomnak.
- 1 cs. Albert keksz
- 1 cs. csokoládé pudingpor
- 2,5 dl tej
- 1 dl feketekávé
- 2 ek. kakaó
- 4-5 ek. porcukor
- 10 dkg vaj
A pudingport elkeverem a kakaóporral, a feketekávéval, 4-5 ek porcukorral és a tejjel. Sűrű pudingot főzök belőle.
Még melegen belekeverem a vajat, majd a langyos masszával megtöltöm a kekszeket úgy, hogy ovális tálra vagy tálcára fektetve minden kekszet megkenek és egymáshoz ragasztom. Ezt ismétlem, amíg a krémmel megkent kekszekből hosszú kígyóforma képződik. Kívülről is bevonom a krémmel, lazán letakarom alufóliával és legalább egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap éles késsel ferdén felszeletelem, ettől lesz ilyen csíkos. Egyszerű, kellemes édesség.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!