Nagyon ötletes ,elmentettem!
Ezt a süteményt először egy csoporttársamnál Kasznár Fanninál láttam. A saját blogjában megtalálható. Az alapötlet tehát tőle származik!
Készítettem már zebratortát hagyományos /sárga-barna/ összeállításban, így a tészta hozzávalóin nem változtattam, csak többfelé osztottam és színeztem.
Hozzávalók:
1 kocka margarin /25 dkg/
30 dkg cukor
4 tojás
40 dkg liszt
3 dl tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
késhegynyi só
ételfesték /különböző színűek/
1 kanál kakaópor+ őrölt fahéj
vanília /cukor vagy aroma/
Elkészítés:
A margarint a cukorral kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezt követően beletesszük a lisztet, a tejet, a sót és a szódabikarbónát is, jól kikeverjük, majd kisebb tálkákba annyifelé osztjuk, ahány színünk van!
Alapszín a fehér /ebbe tehetünk vaníliát/, a másik szín a kakaós lesz, ebbe tehetünk egy kis fahéjat. A többi tálkába kb. 1 kávéskanál ételfestéket teszünk és jól elkeverjük mindegyiket.
Én 3 színű ételfestéket vettem /piros, zöld, kék/, így 5 féle színű anyaggal dolgoztam
Egy tortaformát /27cm/ kizsírozunk, lisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk és kanalanként beleszedjük a tészta alapanyagokat. Mindig középre kell tenni az újabb adagot! Ezt a kanalazgatást addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók.
Előmelegített sütőben kis lángon készre sütjük. Tű próbával ellenőrizzük , hogy megsült-e.
Kihűlés után porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
A csatolt fotókon nem a normál méretű kapcsos tortasütőbe osztottam el a tésztát, hanem 3 kisebb edényben sütöttem, hogy a családom több tagja is kapjon külön egy-egy kis tortácskát!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!