1 nagyobb zellergumó (kb.ökölnyi,de nagyobb is lehet)
2-3 db burgonya
1 zöldségleves kocka (vagy húsleves kocka)
Egy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek tejföl
kevés olaj ,só
turmix gép
pirított kenyérkocka
A zöldségeket felaprítjuk.A hagymát az olajon üvegesre pároljuk.A zellert ráteszük,kis ideig pároljuk,majd hozzátesszük a burgonyát és felöntjük az egészet annyi vízzel,hogy ellepje.
Hozzáteszzük a leveskockát (én a képen látható bio zöldségleves kockát használtam,de termésezetesen valódi húslevessel is főzhetjük ,de az ritkán van készleten nálam )a fokhagymát és puhára főzzük.
Beletesszük a tejfölt és,ha szükséges,akkor megsózzuk.
Hagyjuk kissé kihűlni,majd leturmixoljuk. Pirított kenyérkockával tálaljuk.
A képen látszik,hogy kellemesen lágy krémes állagú lett,ezért nem süllyednek bele a kenyérkockák.:-)
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!