25 dkg burgony kockára vágva
10 dkg zeller kockára vágva
5 dkg vaj
1 közepes fej vöröshagyma kockára vágva
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
pici bors
só
10 dkg sárgarépa
szűz olivaolaj a sütéshez
A vöröshagymát megfuttatjuk a vajon, hozzáadjuk a burgonyát, zellert és a borsot majd felöntjük 6 dl vízzel. Lassú tüzön 30 percig főzzük. Ha megpuhult a zeller és a burgonya, botmixerrel pépesítjük. Utoljára beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A chips-hez a sárgarépát uborkareszelővel vékonyra felvágjuk, és forró olivaolajban aranysárgára sütjük.
Tálaláskor a levest megszórjuk a sárgarépa chips-el.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!