Nagyon klassz!!Főleg ilyen melegben!:))
80 dkg burgonya ( nem szétfőlő fajta )
2 fej lilahagyma
30 dkg zeller gumo
só, őrölt bors, borecet, porcukor, olívaolaj ízlés szerint
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk és karikára várjuk.
A meghámozott zellert sós vízben majdnem puhára főzzük, és a lilahagymával együtt vékonyra szeleteljük.
A burgonya, lilahagyma, zeller karikákat váltakozva egy mély salátástálba rétehezzük.
A burgonya sorokat egy kevés őrölt borssal megszórjuk.
A vízhez teszünk porcukrot, sót, borecet és az így kapott ízesített salátaléből annyit öntünk rá amennyi ellepi.
Aki szereti kevés olyajat is tehet bele.
Legalább egynapig hagyjuk állni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
Hideg köretként is tálalhatjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!