1/2 kg zeller
1 deciliter tejszín
fél liter húsleves
csipetnyi só, bors
egy darab vöröshagyma
kávéskanál vaj
pirított tökmag ízlés szerint
A zellert meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk, majd a felforrósított vajon puhára pároljuk, majd beletesszük a zellerkockákat.
Megsózzuk, borsozzuk és egy rövid ideig együtt pároljuk a hagymával.
Ezután felöntjük húslevessel, és puhára főzzük a zellert.
Ha elkészült, botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük, és belekeverjük a tejszínt.
Néhány percre visszatesszük a tűzhelyre és pár percig főzzük.
Tálaláskor pirított tökmaggal megszórjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!