Horváth Rozi szakácskönyvből átalakítottam paleosra a receptet. Ma készítettem ugyanis először zellerkrémlevest.
A zellergumót és hagymát megpucolom, felkockázom. A hagymát pici vajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a felkockázott zellert, 1 perc után felöntöm 1-1,5 liter vízzel és só, bors, ételízesítő, köménnyel ízesítem, felforralom, majd közepes lángon addig főzöm, míg megpuhul a zellerhús. Aztán hagyom picit hűlni és összeturmixolom. Visszaöntöm a fazékba, majd picit felforrósítom és a kókusztejes, szezámlisztes keverékkel besűrítem, egy-két percet főzöm még. Lehet higeden és melegen is fogyasztani. Nagoyn-nagyon finom. Én zellerszárral fogyasztottam, a gyerekeknek is ízlett.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!