50 dkg zeller
4 db tojás
2 dl kefir
1 ek porcukor
1 ek mustár
2 ek citromlé
1 ek apróra vágott zellerlevél
A zellert meghámozzuk és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Tésztaszűrőbe téve 1-2 percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd lecsöpögtetjük.
A tojásokat keményre főzzük, majd a héjától megtisztítjuk és villával összetörjük.
Hozzáadjuk a kefirt, a porcukrot, a citromlevet, kevés sót és simára keverjük.
A kihűlt zellercsíkokat óvatosan a kefires öntetbe forgatjuk, apróra vágott zellerlevéllel megszórjuk.
Tálalás előtt 2-3 órára behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Hidegen tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!