Veszünk egy 450 dkg mélyhűtött zöld borsó,sárgarépával,főzeléknek valót.
1 mokk kanál só
3 evőkan cukor
2 evk liszt
1 dl étolaj
2 l víz.
1 dl tej.
Egy két literes lábasban fel tesszük a vizet forralni,és teszünk hozzá sót,és ha forr,bele öntjük a fagyasztott borsós répás főzeléknek valót,és fedő alatt főzzük,még meg nem puhul,és ezután a tejet bele öntjük,és a cukrott is hozzá tesszük,és,ha elég puha,akkor rántást készítünk,két kanál lisztett 1 dl étolajban meg pirítjuk,sárgára,és a főzelékhez úgy adjuk a rátást,ha a gáz lángja kicsit ég,ne forrjon ekkor,és a rántást jól el keverjük a főzelékünkben,és össze rottyantjuk,és kész,.Rip rp,vagy fasírt,de még pörkölt is jó köretként.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!