Még nem ettem, biztos finom.!!!
Cukorsziruphoz:
Egy lábasban felforraljuk az ecetes vizet, ebben felfőzzük a fügéket. (A fügék szárát vágjuk le, mert az nem fog megpuhulni.)
A cukorból és a vízből szirupot főzünk, és az ecetes vízből kiszedett fügéket most ebben főzzük fel. Ízlés szerint ízesíthetjük a szirupot a citrommal és a vaníliával, de ezek nélkül is finom lesz.
Letakarjuk, és másnapig állni hagyjuk.
Másnap a fügéket kiszedjük a szirupból, a szirupot újra felforraljuk, beleforgatjuk a fügéket, és újra állni hagyjuk.
Harmadnap ugyanezt ismételjük.
A harmadszori felfőzés után üvegekbe tesszük a fügéket, a szirupot felfőzzük, ráöntjük a fügékre, végül lezárhatjuk az üvegeket.
Elkészítésénél használt Tupperware termékek:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!