Hozzávalók
1 kg paprika vegyesen: Kápia, Bácskai, bármilyen fehér húsú,.2 nagy fej vöröshagyma .2 gerezd fokhagyma ,pici olaj
ízesítők:
1 tk só,1 kávés k bors ,egy csipet chili
A paprikákat alaposan megmostam. Kettévágtam, majd kivágtam a csumájukat.
A magokat kirázogattam.
Egy nagy fazékba gyűjtöttem.
Amikor már mind ott csücsült a fazékban, akkor lezártam a fazekat a tetővel és odatettem a tűzre.
Nagyon-nagyon lassan! melegítettem, egy óra is eltelt mikorra a tetején lévő paprikák is gyöngyöztek.
Ekkorra már bőven eresztettek levet. Így hagytam továbbra is, amíg teljesen puhák lettek.Közben az olajon megdinszteltem az összevágott vöröshagymát és a fokhagymát .
Majd összeturmixoltam, teljesen krémesre (botmixerrel).
Ízesítettem, egy kicsike sót tettem rá,chilit,borsot .
Még azért hagytam hűlni egy kis adagot kenyérhez is ,mert így is finom de ételek ízesítéséhez is jól jön majd .
A többit
Forrón 2-3 dl-es üvegekbe töltöttem és csavaros kupakkal lezártam.
Száraz dunsztba raktam, majd ott hagytam kihűlni. Felbontás után hűtöbe tároljuk mert nincs benne tartósító .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!