Hozzávalók:
1 kg zöld, éretlen paradicsom
1/2 liter víz
1 tk mustármag
1 tk koriandermag
1 szál kapor
1 tk egész bors
1-3 szem babérlevél
1 ev k só
3 dl 10 %-os ételecet
1 kk Na-benzoát
A paradicsomot többször váltott vízben megmossuk, majd egészben, vagy darabolva üvegekbe töltjük.
A vizet felforraljuk a fűszerekkel, sóval, és a nátrium-benzoáttal, majd hagyjuk kihűlni. A felöntőlevet előző nap is el lehet készíteni.
A berakott üvegeket felöntjük a fűszeres lével, majd lezárjuk és a végleges helyére tesszük.
nekem 5 l üveggel a mennyiség ötszöröse kellett
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!