30 dkg zöld bab,darabolt
1 evk apró kapor
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi darab vöröshagyma
1 csapot evk só
kb 2,5 l víz
A rántáshoz,1,5 étolaj
2 csapot evk liszt
2 csapot evk örölt pirospaprika
a véhén,1,5 dl tej,vagy 3 evk tejföl
3 evk cukor
1 evk 10% ecet.
A zöldbabot fel tesszük a vízbe főzni,hozzá tesszük a kaprot,és fokhagymát,és a vöröshagymát a sót,és amikor úgy fél óra alatt meg puhult a bab,el készítjük a rántást,és hozzá adjuk a babhoz,és forraljuk pár percig,ezután a cukrott is hozzá adjuk,és ha már nem ég alatta a gáz,hozzá adjuk a tejet,vagy a tejfölt,és a kis ecetett,a lényeg ne legyen savanykás,inkább édeskés,én így szeretem,jó étvágyat.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!