2 üveg konzerv zöldbab,1 fej vöröshagyma,pirospaprika,petrezselyemzöldje,2db babérlevél,4db krumpli ,2 duci gerezd fokhagyma,1-1 zöldpaprika és paradicsom,1dl olaj, só ízlés szerint. A habaráshoz: 2dl tejfől,2-3 ev.kanál liszt ,1dl viz
A hagymát apróra vágom és a zsiradékon megpárolom,hozzáadom a szétnyomot fokhagymát és amikor megérzem az illatát, beleszórom, a teáskanál pirospaprikát,felöntöm 0,5l vizzel, sózom és a meghámozott és kockára vágott krumplit beleteszem,rádobom a feldarabolt zöldpaprikát és a paradicsomot és kb 15-20 percig mig a krumpli megpuhul ,megfőzöm.Addig elkészítem a habarást: 2dl tejfőlt , 2-3 ev.kanál liszttel,pici vizzel simára keverek és amikor a krumpli megpuhult hozzáöntöm az üveges zöldbabot és kb 5-6 percig fözőm együtt,majd a habarásra merőkanállal öntök a főzelék levéből,elkeverem és szűrőkanálon a fözelék alaphoz öntöm,2 percig összeforralom,majd vágott petrezselyemmel megszórom.Feltéttel tálalom,jelen esetben lecsókolbászból készítettem a pörköltet. Megjegyzés:Ha friss zöldbabból készítem,akkor fordítva csinálom,a pörkölt alaphoz először a zöldbabot adom és amikor az félig megpuhult,akkor adom hozzá a kockára vágott krumplit, a továbbiakban ugyanúgy folytatom ,mint ahogy leirtam.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!