A zöldségeket megtisztítjuk, a répát nagyobb darabokra vágjuk. Ha mirelit zöldbabot használunk, akkor azt kiolvasztás nélkül adjuk a leveshez.
A zöldbabot és a sárgarépát annyi vízzel felengedjük, hogy épp ellepje, ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel, köménnyel (esetleg leveskockával) és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel.
Ha a zöldségek puhák, merülő mixerrel pépesítjük.
A habarást meleg leves lével lazítjuk, így elkerüljük, hogy csomós legyen a levesünk, ha hozzáadjuk a habarást.
Folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a levesbe.
Hagyjuk besűrűsödni.
Melegen, pirított kenyérkockákkal és zsírjára sütött kolbásszal, apróra vágott metélőhagymával kínáljuk.