1 kg friss zödbab ,1 cs kapor , 1 kisebb paradicson , 1 kisebb tv paprika , kis fej hagyma ( leg jobb az új hagyma ) Pici delikát ( el is maradhat ), só ,1,5 -2 dl tej , ecet ,
1 csapott kanálnyi liszt , olaj ,pici pirospaprika ( rántásnak )
A zöldbab végeit le vágjuk kisebb kb 1,5 cm darabokra vágjuk , majd alaposan meg mossuk . A kaprot meg mossuk és cérnával csokorba kötjük .
A meg tisztított babot feltesszük egy jó liter vízzel főni , bele tesszük a kaprot ,fel darabolt paradicsomot ,paprikát , és a hagymát amit hagyhatunk egészben ,vagy apróra vágva . Sózzuk ,tehetünk bele pici delikátot . Le fedve lassú tűzön puhára főzzük .
Közben el készítjük a világos rántást , tűzről le véve meg szórjuk pici piros paprikával , fel engedjük hideg vízzel , rá öntjük a levesre és össze főzzük . El zárjuk alatta a gázt és mielőtt tálaljuk rá öntjük a tejet , és pici ecettel ízesítjük . (ízlés szerint )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!