50 dkg zöldbab
2 evőkanál olaj
2 db sárgarépa
1 db gyökér
1 db zöldségleves kocka
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
só
bors
citromlé
Kapros túrógaluskához:
25 dkg túró
1 csokor kapor
1 db tojás
3 evőkanál búzadara
A leveszöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk, olajon megpirítjuk majd felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, beleszórjuk a zöldbabot és néhány percig pároljuk a zöldségeket. Ezután felöntjük vízzel és belerakjuk a leves kockát és puhára pároljuk . Közben elkészítjük a galuskát.
A túrót összetörjük villával, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, tojást és a 3 evőkanál búzadarát és egy kevés sót.
Vízbe mártott kanállal galuskákat szaggatunk a levesbe és amikor felúsznak a tetejére akkor tejfölös lisztes habarással besűrítjük a levest. Tálalás előtt fél citrom levével és apróra vágott kaporral ízesítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!