A csirkezúzát megtisztítom, feldarabolom, és egy fazékban, a zsíron megdinsztelem.
Hozzáadom a kockára vágott répákat, a zöldborsót, majd tovább dinsztelem.
Ezután megszórom finomliszttel, elkeverem, egy kicsit pirítom, rászórom a pirospaprikát, és felöntöm 1 liter vízzel.
Beleteszem az ételízesítőt, az egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymát, a zellerzöldet, a félbevágott paprikát és paradicsomot, majd ízlés szerint sózom.
Felforralom, majd lassú tűzön, 30 percig főzöm.
A réteslisztből, tojásból és vajból, az apróra vágott petrezselyemzöld felével, kevés sóval, lágy galuskatésztát keverek, majd a forrásban lévő levesbe szaggatom. 5 perc lassú forralással, készre főzöm.
Tálalás előtt, kiveszem belőle a vöröshagymát, és megszórom a maradék petrezselyemzölddel.