· 70dkg zöldborsó
· 30dkg burgonya
· 3 ev k napraforgó olaj
· 1 tk pirospaprika
· 2 csk liszt
· 2-3 ev k cukor ,ha édesebben szeret i valaki akkor több is lehet
· 1 tk só
1. A borsót annyi vízben feltesszük főni, ami éppen ellepi, a megtísztitott kockára vágott burgonyával együtt .Amikor már megpuhult, az olajon rántást készítünk.
2. Amikor a liszt megpirult, lehúzzuk a lángról, és hozzáadjuk a pirospaprikát .Berántjuk az immáron puha főzött borsó és krumpli elegyet , Folyamatos keveréssel adagoljuk hozzá a rántást így nem lesz csomós ,1-2 percig kevergetjük, amíg újra felforr.A végén rakom bele a sót és cukrot ,beízesítem és kész a finom főzelék .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!