35-40 dkg zöldborsó /lehet fagyasztott is/
1-2 evőkanál olaj, vagy diónyi zsír
2 kisebb sárgarépa
két kisebb krumpli
2 dkg liszt
só
víz 1 ½-2 l
1 evőkanál cukor /elhagyható/
pirospaprika
petrezselyem /friss vagy szárított/
a galuskához:
1 tojás
liszt
só
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
A borsót és a répát a zsiradékkal, sóval, cukorral párolni kezdjük.
Ha a saját leve elpárolgott hozzáadjuk a lisztet és néhány percig pirítjuk /stauboljuk/ majd először kevés vízzel csomómentesre keverjük.
Adunk hozzá pirospaprikát, majd a többi vízzel felöntjük és az apró kockára vágott krumplit hozzáadva főzzük 15-20 percig.
Ez idő alatt összeállítjuk a nokedli tésztát, majd a már megfőtt levesbe apró galuskákat szaggatunk.
Akkor kész, ha a galuskák feljöttek a leves tetejére.
Levesszük a tűzről, majd megszórjuk a petrezselyemmel és tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!