Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Leves ételek recept » zöldborsóleves

felvitel dátuma: 2011-11-18 22:20:04       mai nézettség: 1       nézettség: 1465
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

35-40 dkg zöldborsó /lehet fagyasztott is/
1-2 evőkanál olaj, vagy diónyi zsír
2 kisebb sárgarépa
két kisebb krumpli
2 dkg liszt

víz 1 ½-2 l
1 evőkanál cukor /elhagyható/
pirospaprika
petrezselyem /friss vagy szárított/
a galuskához:
1 tojás
liszt


A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A borsót és a répát a zsiradékkal, sóval, cukorral párolni kezdjük.
Ha a saját leve elpárolgott hozzáadjuk a lisztet és néhány percig pirítjuk /stauboljuk/ majd először kevés vízzel csomómentesre keverjük.
Adunk hozzá pirospaprikát, majd a többi vízzel felöntjük és az apró kockára vágott krumplit hozzáadva főzzük 15-20 percig.
Ez idő alatt összeállítjuk a nokedli tésztát, majd a már megfőtt levesbe apró galuskákat szaggatunk.
Akkor kész, ha a galuskák feljöttek a leves tetejére.
Levesszük a tűzről, majd megszórjuk a petrezselyemmel és tálaljuk.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.