*1 egész kis fej karfiol
*10 dkg zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
*2 nagyobb szál sárgarépa
*3 nagy szem krumpli
*7 dkg Soós eperlevél tészta
*1 közepes fej vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 púpos kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 púpos tk őrölt pirospaprika
*1 tk házi darált pirospaprika
*1 tk házi ételízesítő(esetleg 1 leveskocka)
*2 liter víz
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karfiolt egész apró rózsáira szedjük, a krumplit apró kockára vágjuk, a sárgarépát vékonyra karikázzuk.
A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk a felforrósított olajon, majd a sárgarépát és a zöldborsót kicsit megpirítjuk rajta.
Felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel.
Amikor felfő a leves, hozzáadjuk a krumplit és a tésztát.
Ha már a krumpli is majdnem puha, mehet bele a karfiol, mert ennek elég pár perc, hogy megpuhuljon.
Ha minden zöldség megfőtt és a tészta is puha, megkóstoljuk, és ha szükséges, még ízesítjük.
Melegen, azonnal kínáljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!