Nagyon guszta, nagyon szeretem az ilyen borsós tejfölös kajcsikat !
60 dkg Sertés lapocka
1 fej vöröshagyma
2-3 db fokhagymagerezd
25 dkg zöldborsó
1 tk őrölt bors
1 tk pirospaprika
1,5 dl tejföl
1 dl víz
3-4 evk olaj
1. A hagymákat felaprítjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk.A húst kockára vágjuk és fehéredésig pirítjuk.Megszórjuk pirospaprikával, és borssal,majd felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje.
2. Lefedve főzzük, hagyjuk,hogy megpuhuljon a hús.Ha elfőtte a levét,akkor pótoljuk.
3. Ha már puha a hús,akkor adjuk hozzá a zöldborsót.Addig főzzük,amíg az is megpuhul és a leve besűrűsödik egy kicsit.
4. Ha kész,akkor adjunk hozzá egy pohár tejfölt és hagyjuk még egy kis ideig főni.
Rízzsel ,bulgurral akár tésztával is tálalható én most kölest főztem hozzá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!