Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldség étel receptek » Zöldborsós-tejszínes pulykatokány

felvitel dátuma: 2013-06-13 13:22:45       mai nézettség: 1       nézettség: 4328
részletes recept
Hozzávalók 3 személyre:
  • 60 dkg pulykacomb filé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 csík füstölt szalonna (kb. 2-3 dkg)
  • 1 tk
  • 1/3 kk bors
  • 1 csésze zöldborsó (csésze=2,5 dl)
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 ek liszt
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A húsz alaposan megtisztítjuk, felkockázzuk.

A vöröshagymát megpucoljuk, kockára vágjuk.

A szalonnát vékony csíkokra szeljük.

A szalonnát zsírjára pirítjuk, rászórjuk a hagymát, üvegesre pároljuk.

Rátesszük a húst, majd fehéredésig pirítjuk.

Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, lefedjük.

Amikor már majdnem puha a hús, de még van rajta víz, ráöntjük a borsót és együtt puhára főzzük.

A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd szépen a húshoz keverjük.

Hagyjuk felfőni, ez pár perc.

Melegen, nokedlivel, főtt tésztával vagy tarhonyával kínáljuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.