Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Őszi receptek » Zöldparadicsom lekvár

felvitel dátuma: 2013-10-22 13:14:51       mai nézettség: 2       nézettség: 2322
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

1 kg zöldparadicsom
1/2 kg cukor
3-4 db szegfűszeg
1 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj
1 citrom leve és reszelt héja
csipet só
 

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A paradicsomot alaposan megmosni, majd apróra feldarabolni. Összekeverni a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval, majd 2-3 óráig állni hagyni. Közben többször átkeverni.
Ezután egy edénybe feltenni főzni. Ha már kezd kicsit összeesni, botmixerrel pépesíteni, majd lassú tűzön gyakran kevergetve sűrűre főzni. (nekem 1,5 óra alatt besűrűsödött, de ez függ a paradicsom levesességétől is)
Az utolsó negyedórában hozzáadni a szegfűszeget, a fahajat,(a fahéj lehet egész is) a citrom levét és reszelt héját.
Ha már kellően besűrűsödött, üvegekbe merni, majd száraz dunsztba tenni és így hagyni teljesen kihűlni.
Friss péksütemény mellé kínálni,vagy sült húsokhoz is nagyon finom  .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.