Elkészítés:
A zöldségegek súlya 1,5 kg összesen. A nagy lyukú reszelőn reszeljük le az alaposan megmosot krumplit és a répát hejastol,majd a megtisztitott hagymát is reszeljük hozzá. A petrezselymet apróra vágjuk és a lereszekt zoldsegekhez adjuk, majd sózzuk. Alaposan keverjük össze és 5 percre tegyük félre,hogy a kiengedet levét kitudjuk nyomkodni. A levetol kinyomkodott zöldségeket 1 tálba teszem és izesitem borssal és vegetaval, végüla tojást is adjukhozzá. Jól elkeverjuk a fűszereket. Kézzel gombócokat formálunk, közben kicsit megnyomkodom a gombócokat,hogy a maradék le is kijojjon. Kicsit kilapitom a gombócokat,és előre melegített olajban készre sütjük. Sutesnel figyeljünk,hogy rendesen atsuljon. Éppen ezért forró olajban kezdjük sütni,majd a hőfokot csökkentsük nehogy megegjen. Pirosra sütjük. Tejföllel,salátával,akárcsak magával is isteni finom.Jó étvágyat hozzá!
Szakács: evi