nagyon jól néz ki én is kifogom próbálni
Hozzávalók:
· 1 db konyhakész csirke
· 3-4 szál sárgarépa
· 2 fej lila hagyma
· 1 fej vöröshagyma
· 1 szál póréhagyma
· 2 db kápia paprika
· 2 db hegyes erős paprika
· 1 fej brokkoli
· 1 cs. szár zeller
· 20 dkg kelbimbó
· 1 tk. szárnyas fűszerkeverék
· 1 mk. őrölt bors
· 1 csipet őrölt kömény
· 1 csipet cayenne-i bors
· só ízlés szerint
· 5 cl olíva olaj
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A csirkét a hátán átvágtam, kiterítettem majd megsóztam.. A fűszereket elkeverjük az olíva olajjal és bedörzsöljük vele a csirke mindkét oldalát.
A zöldségeket egy tepsibe terítjük, rátesszük a kiterített csirkét, kb. egy deciliter vizet öntünk alá és alufóliával lefóliázzuk.
A tepsit sütőbe tesszük és közepes lángon egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
Köretnek a vele sült zöldségeket tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!