50 dkg sertésvelő
3 tojás
1 fej hagyma
30 dkg zöldborsó
1 nagy fej karalábé
15 dkg zsíros sajt
Só, bors
Olaj
Petrezselyem
2,5 dkg vaj+a kenéshez.
A velőt megmossuk, 2 percre lobogó vízbe tesszük, majd kivéve lehúzzuk a hártyáját. Felverjük a tojásokat. A hagymát apróra vágjuk, 2 ek olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a velőt, 15 percig kevergetve sütjük, majd hozzáadjuk a tojást, összesütjük. Egy másik serpenyőben 2,5 dkg vajat olvasztunk, rátesszük a borsót és a lereszelt karalábét. Egy marék petrezselymet apróra vágunk, a borsóhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk. 20 percig pároljuk, kicsit kihűtjük. A sajtot durvára reszeljük, összekeverjük a borsós keverékkel. Egy keskeny magas falú jénait kivajazunk, a borsós keverék felét belesimítjuk. Rákanalazzuk a tojásos velőt, a tetejére tesszük a borsó másik felét. A maradék sajtot a tetejére tesszük, majd 180 fokos sütőbe toljuk fél órára.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!