· 80 dkg csirkemell filé
· 1 fej lila hagyma
· 2 szál sárgarépa
· 2 db kaliforniai paprika
· 1szál póréhagyma
· 1 db hegyes erős paprika
· 3 db paradicsom
· 1 kávéskanál őrölt bors
· 1 kávékanál szárnyas fűszerkeverék
· 1 kávéskanál só
· cayenne-i bors
· 5 cl olívaolaj
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és a csirkemellel együtt vékony csíkokra vágjuk. A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne-i borssal és szárnyas fűszerkeverékkel. Ráöntjük az olíva olajat, átforgatjuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
A csirkemellet serpenyőben vagy wokban nagy lángon átpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket is. Visszatesszük a csirkét, összekeverjük a zöldségekkel, ízesítjük, ha szükséges.
Köretnek rizst adhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!