Fasírthoz: 10 dkg árpagyöngye (gersli), 25 dkg csiperkegomba, 2 szál újhagyma, 1 db tojás, 1 ág rozmaring, olaj a sütéshez, só, bors, 1 db cukkíni, 4 dkg túró.
Salátához: 40 dkg cékla, 40 dkg savanykás alma, citromlé édesítőszer, pici só.
10 dkg árpagyöngye (gersli), 25 dkg csiperkegomba, 2 szál újhagyma, 1 db tojás, 1 ág rozmaring, olaj a sütéshez, só, bors, 1 db cukkíni, 4 dkg túró.
Főzzük sóval ízesített vízben puhára az árpagyöngyét, majd ha elkészül szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel, és hagyjuk jó alaposan lecsöpögni.
Míg az árpagyöngye puhul, pároljuk le a zöldségeket. Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a finomra összevágott hagymát, és a rozmaringleveleket. Pároljuk néhány percig, utána tegyük hozzá az apró darabokra felvágott cukkinit és gombát. Ízesítsük sóval, borssal és pároljuk addig, míg a saját levét el nem főtte és a zöldségek pirulni nem kezdenek. Tegyük egy nagy tálba a megfőzött árpagyöngyét, adjuk hozzá a túrót, a megpárolt, zöldségeket, üssük bele a tojást. Ízesítsük sóval, borssal, majd jó alaposan gyúrjuk össze. Ha túl lágy, kevés zsemlemorzsát is tegyünk hozzá. Vizes kézzel készítsünk lapos korongokat, majd forró olajban, mindkét oldalát, süssük pirosra.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!