Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldséges bableves, ahogy én csinálom

felvitel dátuma: 2011-02-14 06:43:03       mai nézettség: 1       nézettség: 2768
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1/2 kg fehér bab
  • kb. 1/2 kg füstölt fejhús, füstölt karaj csont, vagy bármilyen füstölt hús.
  • 1/4 kg Árpagyöngy (gersli)
  • kb. 1 kg krumpli

  • 3-4 szál sárgarépa
  • 1-2 szál fehér répa
  • 1 fél gumó zeller
  • 1 kis fej karalábé
  • Esetleg még egy pár rózsa karfiol.
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Ízlés szerint só, bors kömény, fűszerpaprika
Előkészületi idő: 150 perc


Főzési idő: 150 perc
Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk. A füstölt húst elég a főzés reggelén beáztatni.

A babot kb. 4 l hideg vízben odatesszük főzni a fej hagymával, 1 gerezd fokhagymával és némi szemes borssal. Ha felforrt, hozzáadjuk a füstölt húst.

Közben megtisztítjuk a zöldségeket és csíkokra vágjuk. Ha a hússal együtt is újra forrni kezd, hozzáadhatjuk a zöldségeket (a karfiolt csak később, ha van, a krumplival együtt).

Megtisztítjuk a krumplit és fel nyolcadoljuk. Közben az árpagyöngyöt beáztatjuk. Ha a zöldségek is főni kezdenek, hozzáadhatjuk az árpagyöngyöt.

A krumplit és a karfiolt — ha van — csak akkor adjuk az ételhez, ha a bab már repedezni kezd. Ha hozzáadtuk a krumplit és a karfiolt is addig főzzük, míg a bab teljesen meg nem puhult.

Rántás:

egy kis fej hagymát és egy gerezd foghagymát egészen apró kockákra vágunk.

Kb. 2 evőkanálnyi zsíron (vagy 3 evőkanál olajon) a hagymát barnára, majdnem feketére pirítjuk. (A hagyma kiszedhető utána, ha zavar).

Lehúzzuk a főzőlapról és 1 teáskanálnyi fűszerpaprikát keverünk el benne. Majd hozzáadunk némi őrölt borsot és őrölt köményt.

Visszateszzük a tűzre és 3 evőkanál liszttel csomómentes rántást csinálunk belőle (hideg vizet lehet önteni hozzá).

A rántással besűrítjük a levest és utána 5-6 percig főzzük és kész.

A krumplival egyidőben tehetünk még bele petrezselyem és zeller levelet is.

Szakács: Bandi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.