20 dkg bulgur
1 késhegynyi oregánó
1 késhegynyi tárkony
őrölt fekete bors
5 ek olívaolaj
kevés étel ízesítő nekem házi van
1 csomag újhagyma
1-1 sárga és piros paprika
1 -2 rózsa brokkoli
1-2 paradicsom
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
só
Öntethez
1 doboz 2,5 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt bors
só
3-4 nyomat majonéz
Elkészítés:
1. Egy edényben forraljunk fel 4 dl vizet. Ha forr, tegyük bele a bulgurt, sót, fedjük le. Zárjuk el alatta a hőt és hagyjuk párolódni a bulgurt, amíg megpuhul (kb. 15-20 perc). Ha kész, hagyjuk lehűlni.
2. Közben készítsük elő az öntetet és a zöldséget Az öntet hozzávalóit keverjük össze és az apróra vágott fokhagymát is tegyük bele .Majd jól keverjük ki és kész .Amíg a többi elkészül betehetjük a hűtőbe .
3. A zöldségeket mossuk, illetve tisztítsuk meg. A paprika magházát vágjuk ki. Valamennyi zöldséget vágjunk először szeletekre, csíkokra, majd egészen apró kockára. A zöldfűszereket szintén aprítsuk fel.Olíva olajon pároljuk meg az összes zöldségünket hogy azért enyhén roppanós legyen.
4. A bulgurt tegyük egy salátástálba, és ha készen vannak a párolt zöldségeink keverjük hozzá ,ízesítsük oregánóval tárkonnyal sóval borssal még ízlés szerint.
5. Az öntetet külön ajánlom rárakni ,mert ha nem fogy el azonnal így ízletesebb marad .
6. Fokozhatjuk az ízeket ha rántott patiszonnal tálaljuk
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!